Blog

Få hjælp til det svære i livet med en terapeut i København

Hvis du går og døjer med nogle problemer, eller hvis du synes, at livet er svært, skal du vide, at du ikke er alene. Alle mennesker oplever både op- og nedture i deres liv. Det kan muligvis godt føles som om, at du er den eneste med problemer, når du scroller gennem de sociale medier, men det er du ikke. 

Du skal også vide, at det er helt okay at spørge om hjælp. Det er faktisk mere end okay. Der er nemlig ingen grund til, at du skal håndtere dine problemer alene. I stedet kan du kontakte en terapeut København. Han eller hun vil helt sikkert kunne hjælpe dig. 

Hvad kan en terapeut hjælpe mig med? 

Du kan kontakte en terapeut med et hvilket som helst mentalt problem, du går og døjer med. Det kan måske være, at du lige er blevet ledig og er ked af din situation. Det kan også være, at du har gået i en længere periode og været trist uden egentlig at vide hvorfor. 

Det kan også være, at du lige har været igennem et samlivsopbrud eller at nogen tæt på dig er syg. Det kan være alt muligt. 

Derfor skal du også vide, at der ikke er noget problem, som er hverken for stort eller småt til, at du kan kontakte en terapeut i København. Terapeuten er nemlig uddannet til at kunne håndtere alle slags problematikker, som du måtte bringe op. 

Når du skal finde en god terapeut i København 

Der findes mange terapeuter i Danmark, og derfor har du måske svært ved at gennemskue, hvorfor du skal vælge den ene frem for den anden. 

Først og fremmest bør du vælge en veluddannet terapeut. Derfor bør du altid sikre dig, at vedkommende har den rette uddannelse til at kunne hjælpe dig med dine problemer. 

Nogle terapeuter har specialiseret sig i nogle bestemte områder eller retninger. Hvis du eksempelvis er sygemeldt med stress, kan det derfor være en god idé at kontakte en terapeut, der har specialiseret sig i stress. 

Endelig er det også vigtigt, at der er en form for kemi mellem dig og terapeuten. Det er der nemlig ikke altid, og det er helt okay. Alle terapeuter har hver deres tilgang til feltet, og du kan sagtens møde én, hvor I bare ikke matcher. I så fald er det helt okay at finde en anden terapeut. Det er nemlig vigtigt, at du føler dig godt tilpas i din terapeuts selskab. Ellers bliver det svært at åbne op overfor vedkommende. 

Sådan forløber en session med en terapeut i København 

Når du har fundet den rette terapeut i København, skal du naturligvis til en session hos vedkommende. Her er det vigtigt, at du ved, at det altså er dig, der sætter dagsordenen. Det er nemlig dig, der skal fortælle terapeuten, hvad du gerne vil tale om. 

Herefter vil terapeuten lytte og stille spørgsmål. Bagefter vil I sammen finde ud af, hvordan du skaber de ændringer, som du gerne vil. Derfor er terapiformen også primært fokuseret på fremtiden. Fortiden bliver kun inddraget, hvis det er relevant. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *