Gode råd til en sundere levemåde

Alt for mange mennesker tilbringer for lidt tid udenfor. De glemmer eller kender ikke til det overskud af energi, det giver for kroppen og sindet at tilbringe tid udenfor. Det virker ikke lige som det, der vil give ro i en hektisk og travl hverdag med uendelige pligter. Men du gør din familie, dine medmennesker og ikke mindst dig selv en kæmpe tjeneste ved at tvinge dig selv ud i den friske luft.

Om det er på en dejlig gåtur, om det er leg i haven med børnene, om det er for at lufte den kære lille hund eller for eventuelt at få dyrket motion oveni, er op til den enkelte. Blot for at nævne få muligheder. Mange flere findes også, det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Plant et æbletræ sammen som familie

Den tjeneste, det giver dig, er det overskud, du får med tilbage. Du vil opleve at dagens resterende gøremål føles nemmere. Det er en rigtig god idé også for familiens sammenhold at finde på nogle gode fælles aktiviteter.

For eksempel kan I sammen plante et æbletræ. Her er pink lady æbletræer favoritterne hos mange forbrugere. Som familie kan I have som et dejligt lille fællesprojekt at pleje træet og se det gro. Yderligere er der nu en god grund til at tilbringe tid ude, og det pynter så smukt i haven og giver den jeres personlighed.

Samtidig kan det være et startskud for jer som familie til at tage en snak om vigtigheden i at bidrage til et sundere og grønnere miljø. Børnene vil ofte elske denne aktivitet og føle sig ansvarlig for træet og stolt af det endelige resultat.

Spis sundt på flere områder

Rigtig mange tror, at god og sund næring mest handler om at optimere indholdet af grøntsager, skære ned på fedtet eller huske nogle kødfrie dage. Men der er så meget mere end det, der kan være lige så gældende for et sundere helbred, om end ikke mentalt helbred.

Prøv den nye geniale teknik, mindful spisning, når du skal nyde et måltid. Du kan læse mere mere om mindful spisning, der kort fortalt handler om at nyde sin mad ved at spise den i et meget langsom tempo og med en intens føling.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *