Lad ikke rygsmerter styre dit liv

Rygsmerter

Knap 900.000 danskere angiver hver år at have haft problemer med ryggen. Mange i sådan en grad at de søger behandling hos f.eks. Kiropraktor for problemet. Det er et enormt samfundsmæssigt problem så vel som forringelse af livskvalitet hos den enkelte.

Rygsmerter kommer i mange former lige fra det klassiske hekseskud, hold i ryggen til mere sværere problemer som diskusprolaps mm.

 

Når vi har smerter begynder vi instinktiv at ændre adfærd i et forsøg på ”at beskytte” ryggen. Ryggen tager dog ikke skade af at blive brugt, ej hellere i perioder med smerter og gener. Selvom det givetvis kan føles sådan når de kraftige jag kommer rammen pludseligt uden egentlig varsel.

 

Mange lærer desværre bare at leve med deres smerter og i stedet selvmedicinere sig med f.eks. smertestillende. Konsekvensen kan for nogle være bivirkninger i form af medicin udløst hovedpine – og smertestillende om end fristende at bruge, bedre kun symptomerne midlertidigt, men løser ej årsagen bag smerterne

Hvad skal jeg gøre

 

Nogle har måske været forbi sin praktiserende læge og fået henvisning til fysioterapeut. Dette kan i mange tilfælde også give god mening, men mange har problemer med at udføre og lave øvelser simpelhent pga smerterne i forbindelse hermed.

Motivationen for at fastholde disse øvelser og træning daler tillige også i takt med bedring og mange kommer aldrig i gang med det forebyggende aspekt af øvelser og derved egentlig ikke minimere risikoen for tilbagefald med problemer.

 

Din Kiropraktor kan lige som fysioterapeuten instruere og vejlede i øvelser og træning – både nu og her symptomlindrende men også forebyggende øvelser. Din Kiropraktor er tillige specialist i behandling af de akutte smerter således at du hurtigst muligt kan komme tilbage til normal hverdag uden gener og forhåbentlig i gang med en mere aktiv og forebyggende livstil.

 

Forskningen viser at selv 14dages sygemelding fra jobbet øger sandsynligheden markant for ikke at vende tilbage til arbejdsmarkedet igen. Heldigvis viser forskningen også at tidlig indsat mod rygsmerter markant ændre denne risiko. Der er derfor al mulig grund til at få addresseret dine rygsmerter og problemer allerede i dag så du kan komme tilbage til din normale liv

 

Book derfor tid hos Kiropraktor allerede i dag – og få hjælp til dine smerter og gener.

 

 

 

 

 

admin

99 thoughts on “Lad ikke rygsmerter styre dit liv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *