Få ro i hovedet med disse tips

Befinder du dig i en periode af dit liv, hvor det hele er lidt presset? Det er helt naturligt, at man i nogle perioder kan føle, at man har ekstra meget at se til, og når man føler det, er det vigtigt, at man passer på sig selv og mærker efter, hvad man har brug for.

Når det handler om din mentale tilstand, er det nemlig ret vigtigt, at du ikke bare ser forbi det og ignorerer de følelser, du har. Du skal passe på dig selv og gøre hvad du kan for at komme ind i en god periode igen.

Herunder får du nogle tips til, hvad du eventuelt kan gøre, hvis du er begyndt at føle dig lidt presset og gerne vil finde noget ro i kroppen.

Brug en eftermiddag på at få styr på alle praktiske ting

Når man er lidt stresset, er det især alle de praktiske ting, som kan fylde meget på den negative måde. Hvis du eksempelvis i lang tid har planlagt, at du skulle have fundet den billigste autohjælp eller have ringet til en mekaniker angående noget med bilen, kan det pludselig gå hen of fylde meget i hovedet, fordi man netop bliver opmærksom på, at man ikke har overskud til at gøre det.

Derfor kan du – hvis du har overskud – sætte dig ned en eftermiddag, eventuelt med en god ven eller et familiemedlem, og få ordnet alle de praktiske ting, så de er ude af verden, og du har ro i kroppen til at passe på dig selv. Hvis det så handler om at find det bedste mobilabonnement eller om det er nogle regninger, der skal betales, er det bare rigtig dejlige at få det ud af verden, så du i hvert fald lige har en periode, hvor det ikke handler om praktiske ting.

Det er okay at sige nej

Når du føler, at der sker meget i dit hoved, og du har svært ved at finde overskud til at være nærværende, så skal du også huske, at det er helt okay at sige nej, når folk kræver noget af dig.

Både du og dem du omgås med ved godt, at du normalt er en person, som er god til at tage initiativ og deltage, når der er noget, og derfor er det også okay at have en periode, hvor man bare ikke kan overskue det – og hvis de virkelig holder af dig, så accepterer de også et nej.

Hold en afslapningsdag for dig selv

Til sidst kan det også hjælpe at holde en selvforkælelsesdag, hvor du giver dig selv lov til at gøre alle de dejlige og afslappende ting, som du vil.

Her kan det især hjælpe, hvis det er nogle forholdsvis meditative ting, du laver. Du kan eksempelvis lave ansigtsmaske, tage et dejligt langt bad og pleje din krop. På den måde bliver man nemlig frisket op, og det kan også gøre en forskel, hvis man er meget urolig i kroppen for tiden. Ellers må du også sætte dig med din yndlingsfilm eller en god serie og koble af.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *